RSS

Say It!

02 Jan

Say it several times with fun! Make your ear familiar with your own voice!

  • Ada yang bilang kalau giliran berikutnya yang bakal dapat kenaikan golongan itu kamu = Someone was telling me that you’re next in line for promotion.
  • Ada yang bilang kamu mau dapat kenaikan gaji = Someone was telling me you’ll be getting a raise.
  • Dia jarang ada di tempat = He/She’is on the move.
  • Pasti dia ada maunya = She must have her own wish.
  • Ada beberapa yang hilang = Some are missing.
  • Ada sesuatu yang ingin aku tanyakan sama kamu/kepadamu = I got something to ask you.
  • Kamu ada uang receh nggak? = Do you keep any small change?
  • Ada beberapa persyaratan yang harus kamu penuhi. = You have some requirements to meet.
  • Kalau ada. = If any.
  • Bahan ini bisa meledak kalau ada api. = It explodes in the presence of fire.
  • Ruangan ini tidak ada AC-nya. = This room doesn’t have air conditioners.
  • Apakah dia ada di tempat? = Is she/he in?
  • Dia lagi gak ada di tempat. = She/He is not in.
  • Ada apa acaranya di tv nanti malam? = What’s on telelvision tonight?
  • Atapnya ada yang bocor. = There’s a leak on the roof.
  • Pipanya ada yang bocor. = There’s a leak on the pipe.
  • Ada yang bocor nih! = There’s a leak on it.

———————– h a v e      f u n ———————–

Source: Say It! (by Eddy M. Yusuf S.

 
3 Comments

Posted by on January 2, 2012 in English Lessons & Exercises

 

Tags: , ,

3 responses to “Say It!

  1. kakaakin

    January 3, 2012 at 11:25 pm

    Ikutan belajar ya, Bunda🙂

     
    • ycancerina

      January 20, 2012 at 2:21 pm

      Hehehehe…..ayo kita belajar bareng ya? Bunda juga lagi bernostalgia waktu sekolah nih. qiqiqiqiqiiiiiiii…

       
    • ycancerina

      March 2, 2012 at 5:40 pm

      Hehehehe……maaf banget nih bunda udah lama absen dari blogging karena WordPress gak bisa dibuka di komputer bunda. Riweuh lah!. Kita sama-sama belajar ya kakaakin? Eeeittt….how about the result of your GiveAway Contest? Is there any result?

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: